• фото стаття комітет права

Комітет Ure Club з питань права обговорив законопроект №7084

Комітет URE Club з питань права 10 жовтня 2017 року розглянув законопроект №7084 «Щодо захисту речових прав на об’єкти незавершеного будівництва та майбутні об’єкти нерухомості».

Проект закону розроблений експертами BRDO (Better Regulation Delivery Office) у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Комітетом ВР України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Він стосується майбутніх об’єктів нерухомості та має захистити права інвесторів будівництва, а також залучити кредитування для придбання первинної нерухомості.

Так, за інформацією, наданою організаторами засідання, за останні 6 років українці інвестували в житлове будівництво 167 мільярдів гривень. Для порівняння – це 27% державного бюджету за 2016 рік. При цьому, ці кошти практично нічим не захищені з точки зору закону. Така ситуація множить незаконні забудови та афери з перепродажем квартир. Щоб докорінно змінити цю ситуацію, згідно із законопроектом, майбутній об’єкт нерухомості має бути зареєстрований за замовником будівництва, а продаж квартир в ньому буде відбуватися за принципом відчуження частин об’єкта за схемою, яка зараз працює з готовими об’єктами нерухомості.

Керуючий партнер Юридичної фірми Результат Максим Полішкевич зазначає: Дізнаватися про ухвалені закони з новин – це добре, проте брати участь у законотворенні – це прерогатива лідерів. Я радий, що мав змогу долучитися до обговорення проекту такого важливого для будівельної індустрії закону.

За результатами проведеного засідання Комітету URE Club з питань права було прийнято рішення внести до законопроекту деякі уточнюючі зміни та повернутися до його обговорення під час подальших зустрічей.

 

Читайте також: Форум країн східної європи у сфері нерухомості
Читайте також: Ukrainian Real Estate Club
Читайте також: Новорічний коктейль URE CLUB
Читайте також: Ukrainian Real Estate Club

 

всі новини